[wingide-users] Problem on `Using Wing IDE with Blender` tutorial

Yansi Yao yaoyansi2 at yahoo.cn
Mon Dec 5 04:12:28 MST 2011


Hi all,
I'm trying to debug blender2.6 python scripts with WingIDE( trial version). I followed this tutorial (http://wingware.com/doc/howtos/blender), but it doesn't work.
My system environment is Win7 x32, python3.2 is installed but not added to PATH.

And here is my step:
1.download blender2.60 and install to E:\dev\blender\2.60-windows32\
2.download wingide-4.1.1-1.exe and install.
3.launch WingIDE. 

"Pythoncom Shell Extensions Detected" window pops up, it says:"One or More Windows shell extensions that are implemented with pythoncom have been detected......". I press "OK" button and continue.
And "No license Found " window pops up, I choose 10 minute emergency session, and continue.
4.Open E:\dev\blender\2.60-windows32\2.60\scripts\presets\interaction\blender.py, and add a breakpoint, and Enable Passive Listen.
5.create E:\dev\blender\2.60-windows32\wing_debug.py with the following content:
import os
import sys

# MODIFY THESE:
winghome = r'D:\ProgramFiles\WingIDE\4.1'
scriptfile = r'E:\dev\blender\2.60-windows32\2.60\scripts\presets\interaction\blender.py'

os.environ['WINGHOME'] = winghome
if winghome not in sys.path:
    sys.path.append(winghome)
#os.environ['WINGDB_LOGFILE'] = r'c:\src\blender-debug.log'
import wingdbstub
wingdbstub.debugger.StartDebug()

def runfile(filename):
    execfile(filename)
runfile(scriptfile)

6.launch E:\dev\blender\2.60-windows32\blender.exe, and switch to Text Editor window, and open E:\dev\blender\2.60-windows32\wing_debug.py. Then press "Run Script".
It pops an error window which says:
"Microsoft Visual C++ Runtime Library"
"Runtime Error!
Program: E:\dev\blender\2.60-windows32\blender.exe
R6034
An application has made an attempt to load the C runtime library incorrectly.
....."
The log message in blender console window is:
Traceback (most recent call last):
  File "\wing_debug2.py", line 13, in <module>
    wingdbstub.debugger.StartDebug()
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'StartDebug'

So I can't debug the python script at all, could you give me any clue on how to solve this problem?

Regards
yaoyansi
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: /pipermail/wingide-users/attachments/20111205/1143cacf/attachment.html


More information about the wingide-users mailing list